- 1 csirkemell
- 1 ek liszt
- 1 fél fej vöröshagyma
- 1 alma
- 1+1 ek vaj
- 1 ek olaj
- 1 ek étkezési keményítő vagy liszt
- 1 tk méz
- 1 dl tej
- só, bors, őrölt gyömbér
A csirkemellet kockákra vágom, fűszerezem sóval, borssal és 1 ek liszttel összekeverem, majd félreteszem. Vajon a vöröshagymát párolom, majd rádobom a húst, kevés vizet öntök alá. Az almát megmosom, kivágom a magházát és kockákra vágom. Amikor a hús fehér, rádobom az almát és felöntöm vízzel és gyömbérrel is fűszerezem. Forrásig főzöm, majd a (folyékony) méz, keményítő és tej keverékével behabarom. 1-2 rottyanás után leveszem a tűzről és kész is. Rizzsel vagy tésztával tálalom.
Megjegyzésem:
Keményítővel habartam be, érdekes, más ízt ad neki, mint a lisztes habarás. Az állaga is más, én 2 ek keményítőt kevertem be, ezért hígítanom kellett, de mostmár tapasztaltam, hogy milyen... Finom.... annak, aki szereti a húst gyümölccsel. Én valahogy nehezebben tudom megenni, de a szósz finom, különleges ízű. A gyömbér érdekes ízeket ad az egésznek :)
Pontozásom 3-as skálán: 2.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése