- fél kg csirkemellfilé vagy sertéscomb/karaj
- 1-2 fej vöröshagyma
- fokhagymakrém
- zsemlemorzsa
- liszt
- őrölt pirospaprika
- olaj
- só
A húst kiklopfolom, besózom és mindkét oldalát bekenem fokhagymakrémmel. Először zsemlemorzsába, majd a pirospaprikás lisztbe forgatom meg. Kevés, forró olajban hirtelen kisütöm mindkét oldalát, majd tepsibe teszem. A hagymát rákarikázom és alufóliával letakarva sütöm kb. 20 percig, majd 10 percet fólia nélkül, hogy megpiruljon a teteje.
Megjegyzésem:
Lehet több hagymát is tenni rá. Én azért nem raktam, mert a maradék Görög salátához és Tzatzikihez ettük ezt a húst, azokba pedig volt elég hagyma :) Köretnek egyébként jó rizs és krumpliféle is.
Pontozásom 3-as skálán: 2,5.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése