- paradicsom
- uborka
- lilahagyma/vöröshagyma
- lilakáposzta
- saláta
- paprika
- (répa)
- feta sajt vagy krémfehérsajt
- oregánó, só, citrom leve, olívaolaj
- olívabogyó
A zöldségeket, megmosom, a paradicsomot és az uborkát felkockázom, a paprikát és hagymát felkarikázom, a lilahagymát, a salátát és a répát csíkokra vágom. Ezeket egy salátás tálba teszem, olívabogyóval összekeverem óvatosan és fűszerezem, végül rákockázok sajtot. A tetejét is megszóróm még oregánóval és lehűtöm. Sültekhez és gyroshoz ajánlott!
Megjegyzésem:
Köretként is megállja a helyét. Én a répát kifelejtettem, de Görögországban sem volt benne. Paprika is inkább csak díszítésképpen, én azért beleraktam kettőt. Mennyiségeket azért nem írtam, mert attól függ, hogy hány főre készítjük. 2 főre kb. 1-2 db kell a db-os zöldségekből és úgy is kétszeri evésre elegendő.
Pontozásom 3-as skálán: 3.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése