- 7 kifli
- 1l tej
- 3 tojás
- 5 dkg cukor
- vanília vagy vanília aroma
- 12,5 dkg darált mák
- 3 ek porcukor
- 1 ek lekvár (szilva, eper, meggy tetszés szerint)
- pici vaj
A vaníliát tejjel felforralom. A tojások sárgáját az 5 dkg cukorral habosra kikeverem. A tejet leveszem a tűzről és 2-3 részletben hozzáöntöm a cukros tojássárgához. Visszaöntöm az egészet az edénybe és éppen forrásig főzöm.
A kifliket felkarikázom és kivajazott közepes méretű tepsibe teszek belőle 1 sort, majd leöntöm a fele vaníliaszósszal, és meghintem a porcukorral összekevert darált mák felével, majd ismét egy sor kifli, vaníliaszósz, végül porcukros darált mák. Előmelegített sütőben 15-20 percig sütöm. Ezalatt felverem a tojásfehérjéket és a lekvárt kemény habbá egy pici sóval.
Kivesszük a tepsit és a habot rákanalazom, megpróbálom nagyjából elegyengetni, hogy mindenhova jusson és visszateszem a sütőbe néhány percre, hogy a hab egy kicsit megbarnuljon. Pár perc hűlés után tálalható.
Megjegyzésem:
Hasonló, mintha mákos gubát készítenénk. Nagyon finom így! Kimagozott meggyet is rakhatunk a sorok közé, így még nem próbáltam, de az eredeti recept azt írja... Vacsinak vagy nasinak is jó!
Pontozásom 3-as skálán: 3.
Pontozásom 3-as skálán: 3.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése