Hozzávalók:
Tészta:
15 dkg puha vaj/margarin
2 bögre liszt (kb. 25 dkg)
1 tk só
1 tojás
Töltelék:
15 dkg sonka kockára vágva
15 dkg reszelt sajt
3 tojás
1 hagyma tetszés szerint
só, bors, fűszerek ízlés szerint
A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrom, majd 15 percre mélyhűtőbe teszem (vagy ha van időnk, akkor 1-2 órára a hűtőbe).
Kiveszem és kinyújtom vékonyra lisztezett felületen. Vajjal kikent torta/piteformába rakom és igazítom. Ha elszakad, nyomjuk össze kézzel. Sok helyen megszurkálom villával, majd 190 fokos ütőben (alul-felül, hőlégkeveréses) 15 perc alatt megsütöm. Addig elkészítem a tölteléket.
A sonkát, zöldséget felkockázom, a tojásokat felverem és a fűszerekkel, reszelt sajttal az egészet összekeverem. (rakhatunk bele 1-2 evőkanál lisztet is, azt a tojással keverjük simává, de ez elhagyható)
A formába öntöm a majdnem kész tésztára, majd visszarakom a sütőbe és 200 fokon 15-20 perc alatt készre sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy a belseje is átsült-e. Langyosan vagy hidegen tálalom.
Megjegyzésem:
Finom, ízletes étel. Mi vacsorára ettük, nagyon jó! ;) Lehet variálni a tölteléket más zöldségekkel, feltétekkel is, pl. kukorica, gomba, brokkoli...
Értékelésem: kiváló, 3/3.
Kövess a közösségi oldalakon is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése