2020. december 18., péntek

Hókifli

 Már nagyon régen ettem ezt a töltött kiflit. Pedig nagyon finom! És az elkészítése is egyszerű. Nálunk nem is maradt meg sokáig! :D Imádjuk!

Tészta:

500 g liszt
250 g vaj/margarin
2 dl tejföl
1 csip.só
1 tk.cukor (elhagyható)

Töltelék:

10 dkg darált dió/mák (vagy/és csak 10 dkg lekvár, ha lekvárral töltöttet készítünk)
fél citrom leve
3 ek cukor (ízlés szerint)
0,2 dl tej/víz/rum
mazsola ízlés szerint

+ porcukor hempergetéshez sütés után

A tészta hozzávalóit összegyúrom és hűtőbe teszem, amíg összekeverem a töltelékhez valókat. A 10 dkg mennyiség a fenti adag tésztához elég. (Ha diósat és mákosat is szeretnénk, akkor vagy dupla adag tésztát gyúrjunk össze vagy a töltelék mennyiségének felét ilyenre, másik felét olyanra keverjük össze.)
A tésztát kinyújtom és pogácsaszaggatóval vagy egy nagyobb szájú pohárral kör alakúra szaggatom. Megtöltöm a töltelékkel és feltekerem kis kiflikké és sütőpapíros tepsire helyezem. 180 fokon 15-20 percig sütöm, de kiveszem, mielőtt pirulni kezdene. Azonnal, még forrón belehempergetem porcukorba.

Megjegyzésem:
Tölthetjük dióval, mákkal, lekvárral, gesztenyével...
Finom, egyszerű, gyorsan elkészíthető aprósütemény. Nekünk másnapra el is fogyott :D 
Értékelésem: 3/3 kiváló.

Kellemes sütést, jó készülődést Karácsonyra!

Kövess a közösségi oldalakon is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése