2020. január 29., szerda

Almás-diós szelet

Gyors vendégváró sütemény. :) Épp, hogy sikerült néhány szeletet lefotóznom, mert nagy sikere volt. :D Próbáld ki te is! ;)


Hozzávalók:
25 dkg liszt
10 dkg zabpehely
1 cs. sütőpor
15 dkg cukor
1 tk. ő. fahéj
2 cs. vaníliás cukor
10-15 dkg darált dió
5-6 db alma reszelve
4 tojás
2 dl olaj
1-2 marék mazsola

Az almákat meghámozom és lereszelem (én aprítógépben szoktam - gyorsabb, és nem baj, ha marad 1-2 nagyobb darabka is...), majd összekeverem a fahéjjal.
A tojásokat a cukrokkal kikeverem, majd hozzáadom az olajat a sütőporos lisztet, végül a zabpelyhet és a darált diót is. Fakanállal belekeverem a mazsolát, majd kivajazott (nagyobb) tepsibe öntöm. 180 fokra előmelegített sütőben (alul felül sütés, hőlégkeveréses) 30 perc alatt készre sütöm. Langyosra hűlve szeletelem kockákra, esetleg porcukorral meg is szórom.

Megjegyzésem:
Egyszerű, gyorsan elkészíthető sütemény. Puha tésztája a reszelt almának köszönhető és ezáltal nem is lesz száraz. Hasonló receptem az Almás-diós őzgerincformában.
Értékelésem: kiváló 3/3. :)

Jó étvágyat! :)

Kövess a közösségi oldalakon is!
Instagram: @kate.receptek  #katereceptesblogja

Iratkozz fel a blog-értesítőmre! KATT IDE! ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése