Hozzávalók:
Tészta:
4-5 db néhány napos kifli vagy 9 szelet toast kenyér
2,5 dl tej
1 tojás
1 cs vaníliás cukor
1 tk ő.fahéj
Puding:
1 csomag vaníliás puding (vagy más ízű)
3 dl tej
3 ek cukor
mazsola
Gyümölcs: eper, banán, meggy, tetszés szerint
A pudingot megfőzöm a szokásos módon és félreteszem kicsit hűlni, közben belekeverem a mazsolát.
Tészta: A kenyér- vagy őzgerincformát kivajazom. A tejet a tojással, cukorral és fahéjjal kikeverem. Ebbe mártogatom a kifli karikákat vagy kenyérszeleteket és helyezek 1 sort a formába. Majd beleöntöm a pudingba és még egy sor kenyér/kiflikarika. Erre jön 1 sor gyümölcs, végül befedjük még egy sor mártogatott kiflivel/kenyérrel.
180 fokon 20-30 perc alatt (alul felül sütés, hőlégkeveréses) készre sütöm. Amikor kiveszem a sütőből 5 perig pihentetem, majd kiöntöm a formából és úgy szeletelem.
Megjegyzésem:
Teljesen kihűlve szebben lehet szeletelni.
Puding helyett használhatunk mascarponét is, akár túrósan is elkészíthetjük.
Tejszínhabbal tálalva még finomabb! :)
Értékelésem: 3/3 kiváló.
Jó étvágyat! :)
Kövess a közösségi oldalakon is!
Facebook: Kate receptes blogja
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése