2017. február 2., csütörtök

Töltött háromszögek

Hozzávalók (2 főre):
Tészta:
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
fél ek. cukor
40 dkg liszt
fél ek. só
1 dl étolaj
Töltelék:
3 ek tejföl
1 gerezd fokhagyma
fél fej vöröshagyma
só, bors
15 dkg gépsonka
fél-1 konzerv kukorica (ízlés szerint)
15 dkg trappista sajt
Tetejére:
1 ek tejföl
1 tojás sárgája
szezámmag, lenmag
Tészta: 1 dl langyos tejben és a fél ek. cukorral felfuttatom az élesztőt. Majd a többi hozzávalóval összegyúrom és kb. 1 órán keresztül meleg helyen kelesztem letakarva. 
Töltelék: A vöröshagymát felaprítom, a fokhagymát zúzva összekeverem a tejföllel és fűszerezem sóval, borssal. A sonkát felkockázom, a sajtot lereszelem vagy szintén felkockázom.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtom téglalap alakúra. Megkenem a tejfölös keverékkel, megszórom a sonkával, kukoricával és sajttal. Feltekerem, mint a csigát, megkenem a tetejét a tejföl és a tojás sárgája keverékével, megszórom magvakkal és felszeletelem ferdén, háromszögekre. 
Sütőpapíros tepsire teszem a háromszögeket és előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütöm.

Megjegyzésem:
A háromszögeket közvetlen egymás mellé is tehetjük, akár egy formát kialakítva is (virág). 
A tölteléket variálhatjuk paradicsomszósszal is... 
Nagyon finom reggelire/vacsorára! :)

Pontozásom 3-as skálán: 3.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése