2017. február 24., péntek

Sült hús zöldbabos öntettel és kuszkusszal

Hozzávalók (2 főre):
0,6 kg sertéshús (tarja, 4 szelet)
só, bors, tetszés szerint fűszer, olaj
fél üveg zöldbab
só, bors, petrezselyem, majoranna
tejföl, liszt
1 kis fej vöröshagyma
1,5-2 bögre kuszkusz
víz, ételízesítő
A hússzeleteket befűszerezem, olajazott tepsibe helyezem és fólia alatt 180 fokon megsütöm kb. 40 perc alatt, majd fólia alatt pirulásig.
A zöldbabot annyi vízben teszem fel főni, hogy ellepje+1 ujjnyi. Egy kis tálba 1 ek lisztet, 1 ek tejföllel és a zöldbab levével összekeverem, majd ezzel behabarom.
A kuszkuszt dupla annyi forró vízzel leöntöm és összekeverem egy kis ételízesítővel, állni hagyom, hogy kicsit megduzzadjon, megpuhuljon.
Tálaláskor a zölbabos szószt a sült húsra merítem.

Megjegyzésem:
Más körettel (rizzsel, sós burgonyával) is kínálhatjuk. Finom és laktató egytálétel.

Pontozásom 3-as skálán: 3.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése