2016. december 28., szerda

Bounty szelet

Hozzávalók:
Tészta:
3 db tojás
3 ek cukor
3 ek liszt
3 ek tej
1 ek olvasztott vaj
0,5 cs sütőpor
Kókuszos krém:
60 g kókuszreszelék
1-2 dl tej
2 ek cukor
1 kk zselatinpor
1 ek liszt
Pudingos krém:
3 dl tej
3 ek cukor
1 cs vaníliás pudingpor
5 dkg vaj
1 ek porcukor
Öntet:
10 dkg csokoládé (ét vagy tej)
max. 1 dl tej
1. Kókuszos krém: a kókuszreszeléket a cukorral és a tejjel felfőzöm, majd beleteszem a lisztet és a zselatinport és átforralom, végül hagyom kihűlni.
2. Pundingos krém: A tejjel és cukorral megfőzöm a pudingot és amikor langyosra hűlt, hozzáadom a vajat, robotgéppel összekeverem.
3. Piskóta: A tojásokat kettéválasztom. A fehérjét egy csipet sóval felverem kemény habbá. A többi hozzávalót egy másik edényben összekeverem, majd óvatosan hozzáadom a habot is. Kivajazott tepsibe/jénaiba (közepes méretű) öntöm és 180-200 fokon 20-25 perc alatt készre sütöm.
Hagyom a piskótát teljesen kihűlni. Ezután rákenem a pudingos krémet, arra a kókuszosat és berakom a hűtőbe. 
Elkészítem a csokimázat. Egy edénybe belerakom a csokit (darabokban) és a tejet, felolvasztom a tűzhelyen. Hagyom néhány percet állni, majd a sütemény tetején elkenem egyenletesen. Hagyom kihűlni és utána szeletelem.

Megjegyzésem:
A hűtések miatt kicsit hosszadalmas, de nagyon finom, könnyed sütemény. Akár karácsonyra is! (2016.)

Pontozásom 3-as skálán: 3.
Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése