2016. november 10., csütörtök

Krémsajtos húsos spagetti

Hozzávalók:
2 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma
olaj
ő. kömény, só, bors
0,5 kg darált hús
2 marék kukorica
2 marék zöldborsó
100 g krémsajt
3 dl főzőtejszín
(30 ml fehérbor - kihagyható)
víz
1 cs spagetti tészta
15 dkg reszelt sajt
A vöröshagymát felkockázom, a fokhagymát lereszelem és kevés olajon megpirítom. Hozzáadom a darált húst, kukoricát, zöldborsót és őrölt köménnyel fűszerezem. Amikor a hús kifehéredett, sózom, borsozom és beleöntöm a tejszínt (és bort), végül a krémsajtot is. Néhány perc alatt elolvad szépen a sajt és besűrűsödik a leve. Ha túl sűrű lenne, vízzel hígítom. Forralás után leveszem a tűzről.
Tésztával tálalom és reszelt sajttal szórom meg a tetejét.

Megjegyzésem:
Finom, egyszerű és gyors főétel. A zöldségek elhagyhatóak vagy variálhatók, esetleg gombával, répával ... is elkészíthetjük.

Pontozásom 3-as skálán: 3.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése