sárgarépa
fehérrépa
burgonya
zöldbab/borsó
vöröshagyma
fokhagyma
petrezselyemzöld
só, bors
pici liszt
őrölt pirospaprika
2 kis marék köles
csontos csirkemell/aprólék
víz
A hagymákat kevés olajon megpirítom, megszórom pici (1 ek) liszttel és 1-2 kk pirospaprikával, összekeverem és felöntöm egy kis vízzel, majd a meghámozott és felkarikázott zöldségeket belerakom, végül a húst is. Öntök bele annyi vizet, hogy jól ellepje a zöldségeket és húst.
Amikor majdnem kész, megpuhult minden, beleszórok 2 maréknyi kölest. Felforralom és hagyom kicsit állni tálalás előtt.
Megjegyzésem:
A köles levesbetétként is felhasználható, bár jellegzetes íze így sincs, viszont egészséges!
Pontozásom 3-as skálán: 2,5.
Pontozásom 3-as skálán: 2,5.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése