2016. november 17., csütörtök

Karácsonyfa kalács

Hozzávalók:
50 dkg liszt
2 db tojás
6 dkg cukor
3 dkg felolvasztott vaj
1 cs szárított élesztő
2 dl tej
Töltelék:
3-4 ek nutella
vagy instant kakaópor
Tetejére:
kevés tej - kenéshez
A tészta hozzávalóit egy tálba öntöm és összegyúrom egyneművé. Letakarom és meleg helyen kelesztem kb. 1 órát, amíg a duplájára nő.
Lisztes deszkán 4 felé osztom és egyforma, vékony lapokat nyújtok belőlük. Egymásra helyezve kivágom a formát: háromszög és törzse.
Egy lapot a sütőpapíros tepsire helyezek, megkenem nutellával (amit előzőleg felmelegítettem egy pici tejjel, hogy kenhető állagú legyen) vagy kakaóporral meghintem és ráhelyezem a következő lapot, amíg el nem fogy. Ezután a fa mindkét oldalán csíkokat vágok be, de középen maradjon egy kis törzs-rész és ezeket egyesével, felfele megtekerem.
Előmelegített sütőben sütöm 180 fokon 20-25 percig, amíg picit megpirul a teteje. Ha megsült, kevés tejjel 2-3x átkenem az egészet.


Megjegyzés:
Sütés után, amikor megkenem, lehet díszíteni színes dekor-cukorkákkal.
Mutatós karácsonyi kalács és finom! 
A levágott részből fonott kalácsot sütöttem.

Pontozásom 3-as skálán: 3.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése