Töltelék:
4 nagy vagy 8 normál méretű szelet sonka-szalámi
2 tojás
só, bors
póréhagyma
fél tégely tömlős sajt
5 dkg reszelt sajt
bagett belseje
Tetejére:
2-3 dkg olvasztott vaj
petrezselyem
fokhagyma
só
A bagettet 10-15 cm-ekre vágom és a belsejét kiszedem egy tálba. Ehhez adom a töltelék hozzávalóit felkockázva, tojást és a tömlős sajtot először külön kikeverve. Ezzel a töltelékkel megtöltöm a bagetteket és összeillesztem, alufóliára helyezem. A bagett tetejét meglocsolom a fűszeres olvasztott vajjal. Becsomagolom alufóliába és 20 perc alatt készre sütöm. Melegen vagy hidegen is tálalhatjuk, szeletelve, akár ketchuppal vagy mustárral vagy majonézzel, egyéb szósszal.
Megjegyzésem:
A tölteléket lehet variálni. Akár bolognai húsos raguval, chilis babbal is megtölthetjük. Vagy épp, ami van otthon...
Pontozásom 3-as skálán: 2,5.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése