2016. augusztus 10., szerda

Créme-Brulée fekete-fehér rakott palacsinta

Hozzávalók:
kb. 15 db palacsinta
Palacsinta (15 db):
35 dkg liszt
7,5 dl tej
2 db tojás
4 ek olaj vagy olvasztott vaj
1 nagy csipet só
2 nagy csipet cukor
feléhez 1 ek kakaópor
Sütéshez: kevés olaj
Créme-Brulée krém:
2 ek g liszt
3-4 ek cukor
1 vaníliás cukor
2 db tojás
1 ek vaníliás pudingpor
0,5 l tej
esetleg vanília eszencia (2tk)
Palacsinta: A tojásokat kettéválasztom, a fehérjét a sóval kemény habbá verem. A többi hozzávalót összekeverem, majd fakanállal óvatosan hozzáadom a habot. Kisütök 8 db-ot, a maradék tésztához adom a kakaóport és úgy sütöm ki.
Krém: Felforralom a tejet. Addig egy keverőtálba összekeverem a tojásokat a cukrokkal, majd a liszttel, pudingporral csomómentesre keverem. A forró tejet sugárban öntöm a tojásos keverékhez, elkeverem, majd beleöntöm a tej edényébe és állandó keverés mellett sűrűre főzöm kb. 3 perc alatt. Leveszem a tűzről (ekkor lehet belerakni a vanília eszenciát) és folpackot terítek a krém tetejére, hogy ne legyen bőrös, így hagyom kihűlni.
Egy tányérra helyezek egy világos palacsintát, megkenem krémmel, majd kakaós palacsinta, megkenem krémmel és így tovább, amíg el nem fogynak a palacsinták. Tetejét megszórom porcukorral és tortaként szeletelem.




Megjegyzésem:
Finom, nem túl édes desszert. Én inkább úgy raknám össze ezt a tortát, hogy minden második töltelék helyett lekvárral kenném meg a palacsintát, hogy kicsit édesebb és ízesebb legyen. 32 cm-es palacsintasütővel sütöttem.

Pontozásom 3-as skálán: 2.
Jó étvágyat! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése