2015. augusztus 6., csütörtök

Lasagne (Zsuzsi receptje)

Hozzávalók (4 személyre):
1 cs lasagne tésztalap
0,5 kg darált hús
1 kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
bazsalikom
oregánó
só, bors, őrölt pirospaprika
paradicsomlé/sűrített paradicsom
15 dkg reszelt sajt
Tejes szósz:
4 ek vaj
4 ek liszt
3 dl tej
só, bors
szerecsendió
(reszelt sajt)
A darált húsból és a fűszerekből bolognait készítek. A tejes szószhoz egy másik edényben felolvasztom a vajat, belerakom a lisztet, majd felöntöm tejjel és fűszerezem. Közben folyamatosan keverem. A végén reszelt sajtot is teszek bele, de ez elhagyható. 
A kivajazott jénaiba vagy tepsibe elhelyezek 1 sor tésztalapot, majd 1 sor bolognait, tésztalapot, tejes szószt, tésztalapot bolognait, amíg a tészta és a hozzávalók el nem fogynak. A tetején vagy a bolognai vagy a tejes szósz legyen és arra szórjuk végül a reszelt sajtot. Előmelegített tepsiben kb. 20 percig sütöm, amíg a sajt kicsit megpirul, szépen ráolvad. Kockára vágva tálalom.

Megjegyzésem:
Előre megfőzött zöldségeket is rakhatunk bele pl. cukkini, répa, kukorica, gomba... 
Arra figyeljünk, hogy a tetején ne tésztalap legyen, hanem szósz a sajttal, mert a tészta a tetején kemény lesz! Én ezt most elrontottam, de azért meg tudtuk enni! :)

Pontozásom 3-as skálán: 1,5.
Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése