2015. augusztus 26., szerda

Harmónikás krumpli


Hozzávalók:
krumpli
kolbász, sonka
vöröshagyma / lilahagyma
olaj
fűszerek: só, bors, majoranna
reszelt sajt
A krumplit megpucolom, a kolbászt felkarikázom, a sonkát is a kolbász nagyságához mérten felszeleteljem, a hagymát karikára vágom és lereszelem a sajtot.
A krumplikat nem túl vékonyan bevagdalom és közé rakom a kolbászt, hagymát, sonkát váltakozva, majd az olajozott tepsibe rakosgatom. Alufóliával lefedem és előmelegített sütőben sütöm kb. 20-30 percig. Amikor puha a krumpli, leveszem a fóliát és ráteszem a reszelt sajtot, amíg rá nem olvad.
Savanyúsággal, salátával tálalom.

Megjegyzésem:
Nem szabad túlságosan bevágni a krumplikat, csak épp annyira, hogy bele lehessen rakni a szeletelt kolbászokat, mert egyébként szétesik. Minél nagyobb és lehetőleg egyforma méretű krumplikkal készítsük el. Azért nem írtam mennyiséget, mert attól függ, hány főre készítjük és mekkora krumplikból, de kb. 2-3 krumplit lehet számolni fejenként.

Pontozásom 3-as skálán: 1.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése