1 csirkemell ( kb. 0,5 kg)
kb. 8-10 szelet bacon
1 fej vörös- vagy lilahagyma
1 paprika
1 üveg gomba vagy/és 1 doboz kukorica
10-15 dkg reszelt sajt
1 nagy tejföl
só, bors
margarin
A csirkemellet vékony szeletekre vágom, szükség szerint klopfolom és sózom-borsozom. Egy kör alakú jénait vékonyan kivajazok és kibélelem a baconnel. Erre helyezek 1 sor csirkemellet, megszórom karikára vágott paprikával, hagymával és a kukoricával/gombával, majd megkenem tejföllel, esetleg egy kis reszelt sajttal is megszórom. Aztán még egy sor csirkemell, paprika, hagyma, kukorica/gomba, végül egy sor csirkemell, bacon, megkenem tejföllel és megszórom reszelt sajttal. 160 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütöm, amíg a teteje is megpirul. Burgonyapürével tálalom, de rizs is jó hozzá.
Megjegyzésem:
Engedni fog levet, úgyhogy ha egy kicsit hűlt, óvatosan öntsük ki alóla, de tálaláskor a köretre öntve egy kicsit, nagyon finom. Nagyon laktatós egytálétel.
Pontozásom 3-as skálán: 3.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése