2015. május 16., szombat

Brokkolis rakott krumpli másként

Hozzávalók (6 adag):
1 kg burgonya
fél kg darált hús
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
só, bors
őrölt pirospaprika
bazsalikom, majoranna
3 dl tejföl
10 dkg reszelt sajt
15 dkg brokkoli

A burgonyát héjában felteszem főni, majd leöntöm a vizet és meghámozom.
Egy edénybe pörkölt-alapot készítek a vöröshagymából, fokhagymából és fűszerekből. Hozzáadom a darált húst és pörköltöt készítek belőle. Szükség szerint egy kis vizet öntök hozzá. Készre főzöm, addig egy kivajazott/olajozott tepsibe 1 sor burgonyát karikázok és sózom. A darált húsos pörköltöt ráterítem, majd megkenem tejföllel. 1 sor karikára vágott burgonyával beterítem, sózom és kis fej brokkolikat teszek a tetejére, majd az egészet megszórom reszelt sajttal és kb. 15-20 percig 180 fokos sütőben készre sütöm (amíg a sajt enyhén megpirul a tetején). Savanyúsággal tálalom.
Megjegyzésem:
Finom, laktatós egytálétel. Tetszés szerint kenyeret is ehetünk hozzá. Esetleg a pörkölt részét gazdagíthatjuk még különböző zöldségekkel: répa, kukorica... Hamar elkészíthető, egyszerű étel.

Pontozásom 3-as skálán: 2.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése