2015. május 10., vasárnap

Gombás szelet


Hozzávalók (4 adag):
8 szelet sertéshús (comb, karaj)
1 doboz vagy üveg gomba
ételízesítő, bors, babérlevél
olaj
2 dl tejföl
2 ek liszt
kevés őrölt paprika

Egy serpenyőbe kevés olajat melegítek és a szeletekre vágott húst lisztbe hempergetés után hirtelen kisütöm, közben sóval-borssal ízesítem. Külön tányérra teszem a húsokat, a maradék olajat pedig egy lábasba öntöm, majd rá a gombákat és fedő alatt párolom, ételízesítővel és borssal ízesítem. Leveszem a tűzről és kevés fűszerpaprikát keverek bele. Visszarakom és beleteszem a húsokat, majd felöntöm vízzel, hogy éppen ellepje azokat. Kis lángon puhára főzöm, majd habarást készítek a lisztből, tejfölből és a meleg szaftból. Behabarom, felforralom és kész is van.

Megjegyzésem:
Főtt tésztával tálalom. Kínálhatunk hozzá savanyúságot is. Laktató étel!

Pontozásom 3-as skálán: 3.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése