2015. február 12., csütörtök

Brokkolifelfújt

Hozzávalók:
50 dkg brokkoli
3 db főtt krumpli (vagy 20-25 dkg maradék krumplipüré)
2 egész tojás
2 tojásfehérje
10 dkg reszelt sajt
1/2 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma
só, bors, petrezselyem
1 ek prézli
olaj vagy vaj az edény kikenéséhez
(kockára vágott bacon)
A brokkolit és a krumplit megfőzöm sós vízben. Néhány darab brokkoli rózsát félreteszek, a többit pedig krumplinyomóval vagy villával szétnyomok.
A 2 egész tojást összekeverem a tejföllel, fűszerekkel, zúzott fokhagymával, a reszelt sajt 2/3-ával és a prézlivel, majd összekeverjük a brokkolival és a krumplipürével. A másik két tojás fehérjét kemény habbá verem és óvatosan hozzávegyítem a brokkolis masszához. Egy olajjal vagy vajjal kikent tűzálló tálba öntöm (18 cm átmérőjű). Előmelegített sütőben 25-30 percig sütöm. Amikor kész van, ráteszem a brokkolirózsákat a tetejére és megszórom a maradék reszelt sajttal, majd a még meleg, de már lekapcsolt sütőbe visszateszem, hogy a sajt ráolvadjon.
Sütés előtt
Megjegyzésem:
Mielőtt beleöntöttem a tűzálló tálba, kevertem a masszába kockára vágott bacon szalonnát is. Finom, pürés, egyszerű és könnyed étel.

Pontozásom 3-as skálán: 1,5.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése