- 4 tojás
- 2 ek cukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 ek citromlé vagy/és 1 citrom reszelt héja
- 3 ek búzadara
- 4 ek liszt
- fél cs sütőpor
- 0,5 kg túró
- 1 nagy dobozos tejföl
- 3 ek olaj
- 4 csipet só (tojásonként egy)
A tojásokat alaposan felverem, kicsit habosra. Összekeverem a cukorral, majd belevegyítem a búzadarát, lisztet, sütőport és sót. Ezt is jól kikeverem. Ezután óvatosan fakanállal elkeverem benne a túrót úgy, hogy ne törjön nagyon össze.
Poharában elkeverem folyóssá a tejfölt és hozzáöntöm a masszához. Belekanalazom az olajat, a citromlevet és kb. negyed órát hagyom pihenni, hogy a búzadala megszívja magát. Addig kivajazom a tepsit és egy kis zsemlemorzsát is szórok bele. A masszát beleöntöm a tepsibe és előmelegített sütőben 190 fokon sütöm aranysárgára.
Tálalni porcukorral megszórva vagy csokimázzal is lehet.
Megjegyzésem:
Nem túl édes sütemény, inkább könnyű, légies, ahogy a neve is mondja.
Ezt a mennyiséget a piros tepsimbe sütöttem, ezért nem is lett olyan magas, úgyhogy kisebb tepsire való, vagy ennek a dupláját kell sütni ekkora tepsiben.
Pontozásom 3-as skálán: 2.
Pontozásom 3-as skálán: 2.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése