- kb. 4-5 kifli
- 0,5 l tej
- 1 citrom reszelt héja
- vanília aroma
- 5 db tojássárgája
- 5 dkg cukor
- 15 dkg barack vagy szilvalekvár
- kb. 5 db alma
- 3 dkg cukor
- 1 citrom leve
- 1 tk őrölt fahéj
- 7 dkg cukor
- 5 db tojásfehérje
A kifliket felkarikázom, majd egy közepes, kivajazott, hőálló edénybe rakom egy sorba (Knorr). A tejet a vanília aromával és citromhéjjal felforralom, majd a kiflikre öntöm úgy, hogy mindegyikre kerüljön belőle. A tojássárgákat a cukorral habosra keverem és ezt is ráöntöm a kiflikre.
Az almát meghámozom és felszeletelem, majd a citrom levével, a fahéjjal és a cukorral párolom. Az almát a kiflikre rétegezem és megkenem lekvárral.
A tojásfehérjét kemény habbá verem és óvatosan beleforgatok 1 ek lekvárt. Ezt az alma tetején elsimítom és kb. 10-15 perc alatt készre sütöm.
Megjegyzésem:
Finom, gyorsan elkészül és hamar el is fogy! :)
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése