Hozzávalók:
Tészta:
7 tojássárhája
200 g cukor
15 ek víz
2 ek olaj
200 g liszt
1 cs sütőpor
2 ek kakaópor
Pudingkrém:
7 tojásfehérje
7-10 ek cukor
2 cs vaníliás pudingpor
5-6 dl tej
Tetejére:
4 dl habtejszín
3 ek cukor
1 cs habfixáló
Tészta elkészítése:
A tojássárgákat kikeverem a cukorral, vízzel és olajjal, majd belekeverem a sütőporos-kakaós lisztet.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütöm egy közepes méretű tepsiben (nekem piros tepsi kb 30x40cm).
Pudingkrém elkészítése:
A pudingporból és cukorból elkészítem a pudingot a szokásos módon a fenti mennyiségekből. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem. Ezt a forró pudingba keverem óvatosan. Hagyom kihűlni és rákenem a sütőből kivett tésztára, majd 10 percre visszarakom sülni.
Teteje:
A tejszínt cukorral és habfixálóval keményre verem és a kihűlt sütemény tetejére kenem. Tetejét díszíthetjük színes cukorkákkal vagy reszelt csokoládéval. Kockára vágva szeletelem és kínálom.
Megjegyzésem:
Isteni finom krémes sütemény és nem is bonyolult elkészíteni!
Értékelésem: kiváló 3/3.
Jó sütögetést hozzá! ;)
Kövess a közösségi oldalakon is!
Facebook: Kate receptes blogja
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése