Hozzávalók (1 db őzgerinc):
10 dkg bacon
10 dkg reszelt sajt
liszt, +1-2 tojás
fél kg karaj szeletelve (6-7 szelet)
3-4 tojás
2-3 ek liszt
1-2 ek tejföl (elhagyható)
fűszerek: ételízesítő, só, bors, fűszerkeverék... (ízlés szerint)
3-4 maréknyi zöldségmix (vagy apróra vágott zöldségek)
A bacon szeleteket keresztbe lefektetem a formába úgy, hogy mindenhol legyen és a szélén kilógjon, amit majd ráhajtogatok a tetejére.
A hússzeleteket sózom-borsozom és vékonyra kiklopfolom. Beleforgatom lisztbe, tojásba és reszelt sajtba, így fektetem bele a formába. Nagyságtól függően 1-2 szeletet hagyni kell a tetejére (vagyis ami kiöntve az alja lesz).
Az 5 tojást felverem a fűszerekkel és a liszttel (+tejföllel) és beleforgatom a zöldségeket. Ha maradt reszelt sajt, azt is beleforgatom. Ezt öntöm bele a formába. Befedem a félretett sajtos panírba hempergetett hússal, végül a bacon szeletekkel.
160 fokon 1 órán keresztül sütöm. Kivéve a sütőből hagyom legalább 15-30 percig pihenni, hűlni, majd kiöntöm a formából.
Szeletelve tálalom hidegen vagy melegen, körettel, salátával vagy csak kenyérrel...
Jó étvágyat kívánok! :)
Elkészítés fázisképekben:
Szeletelni jobb úgy, ha már kihűlt, illetve ezután tepsire helyezve a sütőben újramelegíteni, átpirítani 10-15 percig 180 fokon. (ha lehet hőlégkeveréssel) Frissen, melegében szeletelve kicsit szétesős. A belső tölteléket variálhatjuk bármilyen zöldséggel, de akár sonka kockákkal, darált hússal is megtölthetjük.
Értékelésem: 3-ból 3. Kiváló.
Kellemes sütés-főzést!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése