2019. november 20., szerda

Töltött karaj

Szeretem elkészíteni az őzgerincben/kenyérsütőben készült ételeket, finomságokat. Ez is fantasztikus étel, csak kissé időigényes, mert frissiben nem lehet szépen szeletelni. Ha ezt szeretnénk pl. ebédre, akkor érdemes előre gondolkodni, és akár már előző nap megsütni!


Hozzávalók (1 db őzgerinc):
10 dkg bacon
10 dkg reszelt sajt
liszt, +1-2 tojás
fél kg karaj szeletelve (6-7 szelet)
3-4 tojás
2-3 ek liszt
1-2 ek tejföl (elhagyható)
fűszerek: ételízesítő, só, bors, fűszerkeverék... (ízlés szerint)
3-4 maréknyi zöldségmix (vagy apróra vágott zöldségek)

A bacon szeleteket keresztbe lefektetem a formába úgy, hogy mindenhol legyen és a szélén kilógjon, amit majd ráhajtogatok a tetejére.
A hússzeleteket sózom-borsozom és vékonyra kiklopfolom. Beleforgatom lisztbe, tojásba és reszelt sajtba, így fektetem bele a formába. Nagyságtól függően 1-2 szeletet hagyni kell a tetejére (vagyis ami kiöntve az alja lesz).
Az 5 tojást felverem a fűszerekkel és a liszttel (+tejföllel) és beleforgatom a zöldségeket. Ha maradt reszelt sajt, azt is beleforgatom. Ezt öntöm bele a formába. Befedem a félretett sajtos panírba hempergetett hússal, végül a bacon szeletekkel.
160 fokon 1 órán keresztül sütöm. Kivéve a sütőből hagyom legalább 15-30 percig pihenni, hűlni, majd kiöntöm a formából.
Szeletelve tálalom hidegen vagy melegen, körettel, salátával vagy csak kenyérrel...

Jó étvágyat kívánok! :)

Elkészítés fázisképekben:






Megjegyzésem:
Szeletelni jobb úgy, ha már kihűlt, illetve ezután tepsire helyezve a sütőben újramelegíteni, átpirítani 10-15 percig 180 fokon. (ha lehet hőlégkeveréssel) Frissen, melegében szeletelve kicsit szétesős. A belső tölteléket variálhatjuk bármilyen zöldséggel, de akár sonka kockákkal, darált hússal is megtölthetjük.
Értékelésem: 3-ból 3. Kiváló.


Kellemes sütés-főzést!


Kövess a közösségi oldalakon is!
Instagram: @kate.receptek  #katereceptesblogja

Iratkozz fel a blog-értesítőmre! KATT IDE! ;)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése