Hozzávalók (26-28cm formához):
3 tojás
1 csipet só
1 bögre kristálycukor
1 csomag van.cukor
1 narancs vagy citrom reszelt héja + kifacsart leve
egyharmad bögre étolaj
egyharmad bögre víz
1,5 bögre liszt
1 cs. sütőpor
2 tk. ő.fahéj
1 tk. gyömbér (reszelve vagy őrölve)
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem. Egy másik tálba a tojások sárgáját a narancs levét és reszelt héját, valamint a cukrokat elkeverem, majd hozzáadagolom az olajat, vizet és sütőporos-fűszeres lisztet. Ehhez a masszához öntöm a tojáshabot és óvatosan belekeverem egy fakanállal, végül a mazsolát is.
A szilikon kuglóf-formát kiöblítem vízzel és a vizes formába öntöm a tésztát. A 160 fokra előmelegített sütőben (sima alul felül sütés) 50 percig sütöm. Majd kiöntöm egy szilikonpapírral bélelt tepsire és 10 percre visszarakom, hogy a kifordított teteje is megpiruljon egy kicsit. Ekkor már lehet hőlégkeveréses sütés is.
Hagyom néhány percig hűlni, majd porcukorral meghintve, ferdén szeletelve kínálom.
Megjegyzésem:
A fűszerezés mindenki ízlése szerint történhet. Akár kakaósan is elkészíthetjük. Gyümölcsdarabkákat, diót, aszalványokat is dobálhatunk bele.
Ha nem szeretnénk, hogy a mazsola és beledobált gyümölcsök lemenjenek az aljára, akkor kicsit forgassuk bele lisztbe, mielőtt beledobáljuk a nyers tésztába.
Jó étvágyat hozzá!
Kövess a közösségi oldalakon is!
Facebook: Kate receptes blogja
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése