2017. június 2., péntek

Gyümölcsös piskóta szelet

Hozzávalók:
Tészta:
4 tojás
15 dkg cukor
15 dkg liszt
1 ek kakaópor
2 ek olaj
Az egész tojásokat a cukorral habosra keverem. Hozzáadom az olajat, majd a kakaóporos lisztet, amit fakanállal keverek hozzá. 170 fokos előmelegített sütőben, kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsiben (kb 20x30cm) 10-15 percig sütöm. Nem lesz magas a tésztája, de ez direkt ilyen!
Vaníliakrém:
1 cs vaníliapuding
3 dl tej
3 ek cukor
10 dkg puha vaj
A pudingot a szokásos módon sűrűre főzöm és hagyom kihűlni. A puha vajat habosra keverem mixerrel és kanalazva adagolom hozzá a pudingot. A kihűlt tisztán elkenem egyenletesen.
Díszítés:
Gyümölcs
1 cs tortazselé
A tortazselét a csomagoláson leírtak alapján felfőzöm.  Amíg hűl, gyümölcsökkel díszítem a pudingos piskótát.
Végül egyenletesen eloszlatom rajta a zselét és 1-2 órára hűtőbe teszem, majd kockákra vágva tálalom, esetleg egy kis tejszínhabbal feldobom még.

Megjegyzésem:
A fent leírt tepsi mérete ne legyen sokkal nagyobb, mert a rétegek aránya nem lesz megfelelő.
Bármilyen gyümölccsel elkészíthetjük.
Variálható, hogy pl a piskótába nem teszünk kakaóport, más ízű pudinggal készítjük vagy színes tortazselével.

Jó étvágyat! 😊

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése