2016. június 12., vasárnap

Holstein szelet













Hozzávalók (4 adag):
8 szelet sertéskaraj (csont nélkül)
sertés fűszerkeverék
kevés olaj
8 db tojás
olaj a sütéshez
4 szelet sajt (vagy 5 dkg reszelt sajt)
Köret: krumpli, só, víz, kakukkfű
A fűszerkeveréket összekeverem kb. fél dl olajjal és ebbe pácolom a hússzeleteket (ezeket előtte kiklopfolhatjuk). 
A krumplit megpucolom, nagyobb kockákra vágom és sós vízben megfőzöm majdnem készre.
Egy serpenyőben megsütöm a húsok mindkét felét addig, amíg picit megpirul. Ezután a leszűrt krumplit a serpenyőben maradt fűszeres olajban kb. 10 percig sütöm, hogy picit ez is odapiruljon és egy kis kakukkfűvel is fűszerezem.
Tálalás előtt a tojásokból tükörtojást sütök és a hússzeletekre helyezem, majd mindegyikre sajtot teszek (fél szelet vagy reszelt sajt ízlés szerint).

Megjegyzésem:
A hús és krumpli fűszerezését lehet ízlés szerint fűszerezni, vagy épp ami otthon van sertéshez illő fűszerünk. Finom és kiadós étel!

Pontozásom 3-as skálán: 3.
Jó étvágyat! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése