2015. szeptember 27., vasárnap

Reszelt almás bögrés sütemény

Hozzávalók (nagyobb, piros tepsi):
1 bögre cukor
2 bögre liszt
fél cs sütőpor
1 bögre tej
fél bögre olaj vagy olvasztott vaj
2 tojás
1-2 bögre reszelt alma (kb. 5-6 db)
1-2 kk. őrölt fahéj
A reszelt almán kívül mindent egyneművé összekeverek (sűrű palacsintatésztát kapok), a megpucolt almákat lereszelem, kinyomom a levét és fakanállal belekeverem a tésztába. Kivajazott és lisztezett tepsibe öntöm és kb. 30 perc alatt 180 fokon megsütöm. Porcukorral vagy csokimázzal a tetején tálalom.

Megjegyzésem:
Kicsit tömörebb piskótatészta lesz belőle, de nagyon finom. Almát ne sajnáljuk, 2-3 bögrényit is belerakhatunk. Mazsolát is dobálhatunk bele.

Pontozásom 3-as skálán: 2.

Jó étvágyat! :)

Joghurtos szelet

Hozzávalók (nagyobb, piros tepsi):
2 kicsi vagy 1 nagy doboz gyümölcsjoghurt
2 bögre liszt
fél cs sütőpor
1,5 bögre cukor
3 tojás
1 dl olaj
1 cs vaníliás cukor
1 citrom héja vagy egy kis citromlé
1 csipet só
+ esetleg gyümölcsdarabok
A tészta hozzávalóit jól kikeverem csomómentesre. Ha gyümölcsöt is rakok bele, akkor azt fakanállal keverem el. Kivajazott és lisztezett tepsibe öntöm a masszát és 20-25 percig sütöm 180 fokos sütőben. Tűpróbával ellenőrzöm, ill. hagyom a tetejét is kicsit barnulni. Porcukorral meghintve tálalom.
Megjegyzésem:
Könnyű és puha sütemény lesz, a joghurt gyümölcsös íze pedig nagyon jól kiérezhető. Finom és hamar elkészíthető. Én most banánt raktam bele, illetve erdei gyümölcsös joghurtot. Csokimázat is önthetünk a tetejére.

Pontozásom 3-as skálán: 2.

Jó étvágyat! :)

2015. szeptember 23., szerda

Spirál torta

Hozzávalók:
2 db tojás
6-8 dkg cukor
1,5 ek olaj
1,5 ek víz
10 dkg liszt
fél tk sütőpor
Töltelék:
nutella
lekvár
Tetejére:
puding (4 dl tej, 3 ek cukor, 1 cs pudingpor)
gyümölcs
olvasztott nutella/csoki
A tojást összekeverem fehéredésig a cukorral, majd hozzáadom a vizet és az olajat, végül hozzáforgatom a sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt kis tepsibe (nekem piros) elegyengetem és 190 fokos előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütöm. Kivéve a sütőből, kiszedem egy tálcára és hagyom kihűlni. Ezután 4 egyenlő csíkra vágom hosszában és megkenem a tetejét ízlés szerint nutellával vagy lekvárral. A csíkokat feltekerem és állítva helyezem egy tányérra, majd a többit is hozzáillesztem. A pudingot megfőzöm és elsimítom rajta. Gyümölccsel díszítem, végül olvasztott nutellával/csokival.


 

Megjegyzésem:
Ez egy kisméretű torta lesz, 4 szeletes. Ha normál méretű tortát szeretnénk, akkor dupla mennyiséget, nagyobb tepsiben süssünk és dupla egyenlő csíkokat vágjunk. A spiráltorta összeillesztése után én a tetejét is megkentem nutellával, és úgy öntöttem rá a pudingot, majd dobáltam bele gyümölcsöt és kis cukros-csoki darabokat. Finom, egyszerű és függőlegesen csíkos a torta, amikor szeleteljük. Ez volt idén párom névnapi kis tortája! :)

Pontozásom 3-as skálán: 3.

Jó étvágyat! :)

2015. szeptember 13., vasárnap

Tojás nélküli kakaós-gyümölcsös süti

Hozzávalók:
30 dkg liszt
1,5 cs sütőpor
20 dkg cukor
10 dkg kókuszreszelék
2-3 ek kakaópor
1 ek őrölt fahéj
fél liter tej
10 ek étolaj
gyümölcs
A gyümölcs kivételével az összes hozzávalót összekeverem keverőgéppel, majd a kockára vágott gyümölcsöt (alma, körte, barack...) beleforgatom. Kivajazott tepsiben kb. fél óra alatt készre sütöm 180 fokon. Ha kihűlt, szeletelem és porcukorral meghintem.

Megjegyzésem:
Gyors és finom sütemény. Magas is lesz, nagyobb tepsiben kell sütni. Én körtét kockáztam bele.
Az őrölt fahéj helyett mézeskalács fűszerkeveréket is rakhatunk bele.

Pontozásom 3-as skálán: 3.

Jó étvágyat! :)

2015. szeptember 12., szombat

Rakott dejós-lekváros kifli


Hozzávalók:
6 kifli
fél liter tej
cukor ízlés szerint
dejó ízlés szerint
lekvár ízlés szerint
A kifliket karikára vágom. 1 sort lerakok a kivajazott tepsibe, enyhén leöntöm langyos tejjel, megkenem lekvárral, majd megszórom cukorral és dejóval. Rárakok még egy sor kiflit, leöntöm tejjel és cukros dejóval meghintem. Sütőben 180 fokon összesütöm kb. 15-20 perc alatt. Nagyobb kockára vágva kínálom.

Megjegyzésem:
Több réteget is készíthetünk, attól függ, hogy mekkora tepsiben, mennyi kiflivel dolgozunk. Finom édes étel, reggelire és vacsorára is megfelel.

Pontozásom 3-as skálán: 3.

Jó étvágyat! :)