2019. június 7., péntek

Tejszínes kukoricás darálthúsos rakott krumpli

A recept egyszerű....


 
Ugyanúgy készítem el, mint a hagyományos rakott krumplit, csak más összetevőkkel:
Főtt kukorica, sárgarépa
Darált hús vöröshagymán előre megpirítva
Főtt krumpli karikára vágva
tejszín
fűszerek
És rétegezzük.

Rakhatunk bele további más zöldségeket is pl. sárgarépa, francia saláta alap...
Tetejére tejfölt vagy reszelt sajtot szórhatunk. Tepsiben pedig 20-30 perc alatt összesütöm, amíg a teteje kicsit megbarnul.
Kicsit sok levet engedett, de én szeretem szaftosan. A tejszín helyett használhatunk a rétegek kenésénél tejfölt, ha nem szeretnénk túl szaftosat, bár a zöldségek úgyis engednek még...
Értékelésem: átlagos 3/2.

Készítsd el Te is! Kellemes sütés-főzést!
Jó étvágyat hozzá!

Kövess a közösségi oldalakon is!

Egyszerű húskrém

Mostanában nagyon rákattantam a saját készítésű szendvicskrémekre.  Nemrég egy húsosat készítettem, ami igen egyszerű, bármikor, pillanatok alatt elkészíthető.
Hozzávalók:
20-30 dkg főtt/sült hús (lehet kötözött sonka, csirkemell... bármi)
1-2 ek tejföl
ízlés szerint fűszerek: só, bors, majoranna, oregánó, bazsalikom, petrezselyemzöld... (a só-borson kívül max.3 fűszer használatát ajánlom, a több az már sok..)

A főtt vagy sült húst felkockázom a és aprítóval összeturmixolom. Egy tálba öntöm és a tejföllel, valamint a fűszerekkel összekeverem. Kenyérre, pirítósra kenve, zöldségekkel tálalom.

Megjegyzésem:
Nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető szendvicskrém. Rakhatunk bele zöldségeket pici darabokra vágva pl. uborka, vöröshagyma, lila hagyma, fokhagyma, paradicsom, paprika, retek, sárgarépa... És még főtt tojással is dúsíthatjuk. A sárgáját krémesre keverve a húsos masszába, a fehérjét pedig pici kockákra vágva, beleforgatva.
Értékelésem: kiváló 3/3.

Készítsd el Te is! ;)
Jó étvágyat! :)

Kövess a közösségi oldalakon is!