2019. április 11., csütörtök

Sajtmártásos csirkemellcsíkok

Nagyon szeretem ezt az alapreceptet, mert sokféle zöldséggel lehet változatossá tenni és mutatós, finom, laktatós fogás. A sajtos ételek pedig nagy kedvenceink. :)
Hozzávalók:
2 csirkemellfilé
fűszerek: só, bors, kakukkfű, ételízesítő, majoranna (ízlés szerint bármilyen fűszer)
ő. szerecsendió
5 dkg vaj
2-3 ek liszt
1-1,5 dl tej
10-15 dkg sajt

Elkészítés:
A csirkemelleket csíkokra vágom (de lehet szeletekre vagy kockákra is) és befűszerezem. A serpenyőt felforrósítom kevés olajjal és a csirkemellet megpirítom rajta.
Besamel sajtmártás: Egy vastag falú edényben a vajat felolvasztom, amikor elolvadt, beleszórom a lisztet és elkeverem. Kicsit csomós állagot kapok, de nem kell megijedni, hozzáöntöm a tejet és lassú tűzön folyamatosan keverem kb. 1 percig, közben fűszerezem sóval, borssal és szerecsendióval. Közepesen sűrű masszát kapunk. Amikor egyneművé válik, hozzáadom a fele reszelt sajtot és elolvasztom benne, de ekkor már leveszem a tűzről.
Egy jénai tálba öntöm a húst és rá ezt a sajtmártás, majd megszóróm a maradék reszelt sajttal, végül megszórom egy kis zöld fűszerrel a tetejét pl. majoranna, borsikafű, petrezselyem...
Előmelegített sütőben 200 fokon 15-20 percig sütöm, amíg a sajt kicsit megpirul (hőlégkeveréses, alul-felül sütés). Rizzsel vagy bsült krumplival tálalom.



Megjegyzésem, tippek:
Mielőtt a sajtmártást ráöntöm a húsra, előfőzött zöldségeket (vagy fagyasztott) tehetünk a tetejére. Pl. franciasaláta alap, kukorica, gomba, brokkoli, karfiol, répa...
Értékelésem: imádom! 3ból 3.

Kellemes sütés-főzést!
Jó étvágyat! :)

Kövess a közösségi oldalakon is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése