2017. október 15., vasárnap

Kukoricapelyhes csirkecomb almás-répás krumplipürével

Hozzávalók (kb. 4 adag):
Csirke:
6 csirkecomb
1,5 bögre kukoricapehely
liszt
2  db tojás
só (bors)
olaj a sütéshez
Krumplipüré:
fél kg krumpli
4-5 nagyobb sárgarépa
2 db alma
1 kis pohár joghurt/tejföl
A csirkecombokat sós vízben megfőzöm, majd levágom róla a húst nagyobb darabokban - ezt kihígyhatjuk. Lisztbe, felvert tojásba, majd a zacskóban áttört kukoricapehelybe forgatom őket és bő, forró olajban kisütöm.
Meghámozom a krumplit, répát és almát, majd felkockázom őket. Először csak a répát teszem fel főni a sós vízben, majd hozzáadom a krumplit, végül néhány percre az almát is. A levét leöntöm, hozzáadok 1 kis pohár joghurtot vagy tejfölt és botmixerrel pürésítem.
Savanyúsággal tálalom.

Megjegyzésem:
A csirkecombokat nem kell lecsontozni, egészben is panírozhatjuk. Én azért sütöttem csirkefalatkákként, mert így biztos átsült, illetve a csontot húslevesbe használtam fel.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése