Gyerekeknek készítettük ezt a sütit egy kis Halloweeni barátnős bulira. Addig ették, amíg el nem fogyott :)
Piskótához 23×40 cm-es tepsihez:
4 db tojás
1
bögre cukor
1 bögre tej vagy joghurt
½ bögre olaj vagy
3 ek olvasztott sertészsír
2 bögre liszt
1 csomag
sütőpor
Zöld ételfesték (amíg szép élénk színt
kapsz)
Kikeverem az egészet simára, majd 180°C-on 20–25 percig sütöm, amíg tűpróbánál nem ragad.
Tetejére:
kb. 300–350 g
piros lekvár (eper, málna vagy meggy)
FONTOS: Szobahőmérsékleten kend rá, ne melegen, mert a piskóta törhet!
Piskótamorzsa:
A
zöld piskóta szélét vagy levágott darabokat morzsold össze kézzel vagy aprítógépben.
Keverd
el 1–2 evőkanál kakaóporral és kevés porcukorral, hogy sötét
„föld” színe legyen.
Összeállítás:
A kihűlt zöld piskótát emeld át egy tálcára, kend meg a
lekvárral.
Szeleteld téglalap alakú „sírokra”, de hagyd is még egyben.
A tetejére hintsd rá a kakaós kekszmorzsát,
finoman nyomkodd rá.
Díszítés:
- halloweeni dekorcukorral
(szellem, csont, denevér, halálfej)
- a álló sírkő: szellem chips
Megjegyzésem:
Én a piskóta tetejéből vágtam le, mert nem volt egyenes, így azt morzsoltuk szét és lett a morzsás teteje. Házi eperlekvárral kentem meg, de csak miután teljesen kihűlt és levágtam egyenesre a tetejét.
Maga a piskóta nem túl édes, de így lekvárral megkenve pont jó. Szerintem ez egy jól sikerült, finom sütemény. :)
És ez mellé még a sós ropis kukacokat sütöttük:
Készítsd el te is!
Találkozzunk közösségi oldalaimon is!
Facebook: Kate receptes blogja
Instagram: @kate.receptek #katereceptesblogja




Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése